UKS u Subotici

Subotica, grad koji se nalazi u srednjoj Evropi nije samo geografski pojam – najseverniji grad u Vojvodini, već i čuvar iščezavajuće srednje Evrope – imaginarnog prostora koji treba čuvati sa mnogo više odanosti i entuzijazma.

Udruženje konstruktivista Srbije, tačnije njegov najstariji i najmlađi član – Prof. Dušan Stojnov i Dr Vladimir Miletić, imali su priliku da 18 aprila posete Suboticu i pred raznovrsnom publikom promovišu konstruktivističke ideje, ali i delantost samog UKS-a. Ovo prijatno veče su omogućili organizator celog događaja, kolega Branislav Filipović i ljubazne koleginice Jasmina Knežević i Karolina Vereš.

Posle uvodnog izlaganja profesora Stojnova skocentrisanog na teorijske teme, i kolege Miletića, skoncentrisanog na klinička iskustva konstruktivističkog terapeuta, sledila su razna intrigantna pitanja koja su nagovestila raspoloženje da se u Subotici od jeseni organizuje uvodni kurs iz konstruktivističke psihoterapije, savetovanja i koučinga. Zahvaljujući entuzijazmu koleginica Knežević i Vereš, u toku su prirpeme za posebno predavanje kojim bi se predstavio kurs iz konstruktivstičke terapije i koučinga, ali i brojne druge delatnosti UKS-a. Svi smo sa mnogo entuzijazmna prionuli na posao i nadamo se skorim lepim vestima o UKS-u u Suboticu!