Dvanaesti kongres psihoterapeuta Srbije

Dvanaesti kongres psihoterapeuta Srbije

Radujemo se što smo ove godine imali prilike da prisustvujemo 12. Kongresu psihoterapeuta Srbije, sa temom „Psihoterapija i čovečnost“. Kongres je održan između 27. i 30. oktobra preko Zoom platforme, a naši predstavnici ove godine bili su Milan Damjanac i Marija Vujović.
Prvog kongresnog dana, Milan Damjanac, naš edukator i konstruktivistički psihoterapeut, bio je jedan od prvih plenarnih izlagača sa temom „Uloga psihoterapije u atomizovanom društvu“, koja je dobila brojne pohvale.
Istog dana, Marija Vujović, konstruktivistička psihoterapeutkinja pod supervizijom, održala je dva usmena izlaganja. Marijine teme bile su „Od čega nas simptom štiti?“ i „Da li je povezanost između crta mračne tetrade ličnosti i ljubomore posredovana stilovima afektivne vezanosti?“, a njeno prezentovanje je, takođe, dobilo veoma pozitivne komentare.
Drugog dana mogli smo čuti Milanovu odličnu radionicu na temu “Psihoterapija i traganja za smislom”, a pred zatvaranje kongresa naš kolega je održao još jednu radionicu pod nazivom “Ljubav, sreća i identitet”.
Zahvaljujemo se kolegama koje su nas odlično predstavile i ponosni smo što je konstruktivizam našao svoje mesto na ovako velikim susretima! Za one koji su propustili plenarno izlaganje kolege Damjanca, više o njegovom predavanju možete pročitati u listu Politike, na sledećem linku:
Psihoterapeut je nekima zamena za brata ili prijatelja

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *