Experiences and Innovations in Constructivist Teaching

Treć i "ECTN Teachers Meeting" održan je u Padovi 7. i 8. maja 2012

Prvi dan su vodili italijanske kolege – Laura Balzani, Federica Sandi, Carlo Guerra, Chiara Lui i Giovanni Stella. Oni su predstavili interesantnu tehniku za elaboraciju sopstvene učiteljske uloge: TEACHER: NOSCE TE IPSUM!

Tokom prezentacije grupa je prošla kroz brojne vežbe u kojima su bili reflektovani različiti načini podučavanja i različita iskustva u podučavanju, kao i metafore pomoću kojih su ove teme bile razmenjivane u grupi. Uvid u sličnosti i razlike prisutnih je bio fascinantan i inspirisao brojna pitanja i teme koje tek treba istražiti.

Drugi dan je bio posvećen prezentaciji Dušana Stojnova o njegovim idejama o budućnosti konstruktivističke edukacije, kao i prezentaciji Pitera Kaminsa o novom „distance learning“ kursu iz Psihologije ličnih konstrukata koji se planira u Velikoj Britaniji. Razmotrene su različite mogućnosti za buduću saradnju, kao i veću grupnu saradnju tokom 2012.

Ovo je bio prvi ECTN sastanak na kome je prisustvovala Clare Morris koja je napisala: It was a unique and valuable opportunity to stand back and consider how I construe my role as a teacher, and to elaborate this through listening to and sharing with other members of the network. I really appreciated all the hard work in preparing an excellent first day, and feel all the richer for coming to know our Italian and Serbian colleagues in a small group over two days. Not least it was a fantastic welcome and privileged glimpse of life in Padua. I have come a way with plenty of food for thought and look forward to reconnecting at the EPCA conference in Dublin next month