Najnovija vest o XV bijenalnoj konferencije Evropskog udruženja konstruktivista u Barseloni!

Nažalost, konferencija je otkazana. Prenosimo u celini poruku Luja Botele, predsednika Programskog odbora konferencije:

Poštovane kolege,

žao mi je što moram da vas obavestim da smo primorani da otkažemo našu konferenciju zbog zdravstvenih rizika, koji bi inače bili neminovni.

Siguran sam da svi razumete i podržavate odluku, uzimajući u obzir niz otkazivanja svih ostalih događaja predviđenih za naredne mesece, koje je većina vas verovatno iskusila.

Nadam se da ste vi i vaši najmiliji bezbedni i zdravi. Situacija je zaista postala nešto što je izvan granica našeg sistema konstrukata, ili barem mog, i mnoge naši kolege iz zdravstvenog sistema (i ne samo oni) svakodnevno rizikuju svoje živote u borbi protiv pandemije.

Siguran sam da će svetu biti potrebne velike promene posle ovoga i siguran sam da ćemo kao konstruktivisti praktičari i akademci dati svoj glas u tim promenama.

Nadam se da ćemo se svi videti u budućnosti u Barseloni … bila bi to sjajna konferencija i definitivno moramo imati drugu šansu!

Delimo tugu zbog propuštene prilike za širenje konstruktivističkih ideja, kao i za susret sa kolegama konstruktivistima širom Evrope. Takođe, svoje nade i iščekivanja upućujemo konstruktivističkom kongresu u Padovi 2021. godine, kao sledećoj svetkovini konstruktivizma.

Udruženje konstruktivista Srbije