Gostovanje Milana Damjanca na Stimuluskupu

Gostovanje Milana Damjanca na Stimuluskupu

Ove godine su kolege iz Stimulusa, Udruženja studenata psihologije Filozofskog fakulteta, organizovale konferenciju sa temom „Čovek u fokusu istraživanja“. Naš edukator i kolega Milan Damjanac odazvao se pozivu da gostuje na jednom od okuglih stolova u okviru Stimuluskupa.
Okrugli sto, na kom je Milan bio jedan od učesnika, nosio je temu „Puzzle identiteta“. Pored našeg kolege, ovom delu skupa su doprineli i Iris Žeželj (socijalna psihologija), Smiljka Tomanović (sociologija) i Aleksandra Pavlović (neurobioloska perspektiva). Izlaganja su održana 27. marta u amfiteatru Filozofskog fakulteta.
U centru interesovanja okruglog stola našao se problem identiteta, a neka od pitanja na koje su predavači odgovorali su: Ko sam i šta sam ja? Šta i ko slaže naš identitet? Čime je on determinisan i zbog čega je promenljiv? Nove okolnosti, nova ja? Kako sazrevanje, nove socijalne uloge, hormoni i moje aktivnosti utiču na to ko sam?
Kolega Damjanac je pokušao da kroz svoje predavanje svim zainteresovanim slušaocima pojasni konstruktivističku perspektivu pitanja identiteta. Deo njegovog izlaganja možete čuti na sledećem linku:

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *